Villa Sans Souci

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Sans Souci

Beschrijving

Landhuis van omstreeks 1900, genaamd 'Sans Souci' of 'Maggy', in grote tuin met oude bomen en omheining van recente datum aan de straatzijde. Gebouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder schilddak bedekt met leien. Sobere bakstenen voorgevel, gedecoreerd met banden in gele en zwarte baksteen en bekroond met centraal bezet veld voor opschrift tussen decoratieve tegelvelden; kroonlijst met tandlijst. Verhoogd gelijkvloers. Arduinen waterlijst tussen beneden- en bovenbouw. Gevelopeningen onder ijzeren I-balken met bloemmotief en metselbogen met sluit- en hoekstenen in natuursteen.

In de achtertuin bevindt zich naar verluidt een 'Quinten Matsijsput' en een tuinhuis uit 1934.

• Gemeentelijk Archief Ekeren, bouwdossier B 1934.