Gemeentelijke bad- en turninrichting

Beschrijving

"Gemeentelijke bad- en turninrichting" (opschrift) van omstreeks 1959. Sobere, vrij gesloten baksteenbouw met hardstenen accenten; twee bouwlagen en vijf traveeën onder leien mansardedak. Gevelopstand met strak ritme door de pilastergeleding, de linker travee geaccentueerd als inkom en trappenhuis. Een doorlopend register van hooggeplaatste vierlichten markeert het gelijkvloerse badhuis. Hoge dakvensters geven het volume van de bovenliggende turnzaal aan. Monumentale hardstenen deuromlijsting met opschrift, traplicht en gestileerd gemeentewapen van Ekeren in reliëf. Functioneel interieur deels authentiek, onder meer banken uit plywood en mogelijk toestellen van de turnzaal (zie turnzaal op hoogste verdieping van het Administratief Centrum in Antwerpen). Grenzend aan en oorspronkelijk deel uitmakend van het perceel van de basisschool Driehoekstraat 43/1.

• Kadastraal Archief Antwerpen, Antwerpen 35, 209, 4, 1959 nummer 72.

Auteurs: Van den Borne, Steven; Cappuyns, Toon