Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa in naoorlogs modernisme in opdracht van R. Vets en naar ontwerp van architect Emiel Verschueren uit 1969. Vrijstaande woning met voortuin. Gebouw van een à twee bouwlagen en vier traveeën, met betonskelet en bakstenen wanden. De voor- en achtergevel worden gearticuleerd door smalle gevelopeningen en een muurvlak en schoorsteen in zwarte baksteen. De zijgevels zijn respectievelijk geopend op het zuiden en met doorlopende bovenlichten op het noorden. Hoofdgebouw links van twee bouwlagen met vrijgemaakte rode bakstenen wanden op betonskelet onder licht naar het midden afwaterend dak. Gelijkvloers met garage en stookplaats op het noorden en keuken en eethoek op het zuiden. Gevelbreed inspringend portaal verleent zwevend karakter aan de verdieping, met twee slaapkamers op het zuiden. Rechts aangebouwd paviljoen van één bouwlaag met eet- en zitkamer op oosten en zuiden. Eetkamer met betonglasraam op zuiden.

Auteurs: Cappuyns, Toon