Geheel van drie woningen in art-decostijl

Beschrijving

Geheel van drie woningen met voortuintjes naar ontwerp uit 1928 van Bouwbureau G. Wijn, dat ook de tuinwijk verder in de straat ontwierp. Bouwaanvragen voor linker pand door R. De Schepper (nummer 58) en voor middenpand door Panis (nummer 56). Baksteenbouw van twee bouwlagen onder pannen schilddak. Lijstgevels in rode baksteen, gearticuleerd met banden wijnrode baksteen in plint en rond inkomdeuren. Rondboogportalen met glaswerk (nummers 56-58) in bovenlichten. Polygonale erkers op hoeken en centraal in voorgevel. Bovenbouw met bepleistering doorspekt met baksteenlagen, en baksteenmozaïeken in borstwering. Rechter pand (nummer 54) wijkt af door zijn inspringende inkom en hoekpartij, met heiligenbeeldje.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 802#1749 en 802#1880.

Auteurs: Cappuyns, Toon