Villa Azurea

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Villa van 1927 (zie bouwplan doch Brusselse architectennaam onleesbaar). Naar verluidt circa 1964 verbouwd onder leiding van architect Albert Poelaert (Aalst) en circa 2009-2010 opnieuw ingrijpend verbouwd naar de oorspronkelijke situatie. Typische combinatie van baksteen en bepleisterde vlakken; hier met lichte art-deco-inslag zie verspringende accenten en metselwerk. Verschillende bow windows. Omliggende tuin, van de straat afgescheiden door een houten hek.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwvergunningen, 1927/22.