Villa Le Rabelais

Beschrijving

Cottagevilla gebouwd naar een ontwerpplan van 1925 van architect Léon Ide (De Haan) en circa 1934 verbouwd onder leiding van architect Maurice Haegebaert (De Haan). Typerende bedaking met dakkapellen en uitsprongen. Materiaalgebruik kenmerkend zie oorspronkelijk onbeschilderde onderbouw en bepleisterde en beschilderde bovenbouw met imitatievakwerk. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "mekanieke pannen, brieken der streek, hout, plakwerk". Erkers en inspringende inkom. Tuin grotendeels verhard in functie van horecaterras; lage afsluiting in baksteen en natuursteen

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1925/35, 1934/232.