Cottagevilla

Beschrijving

Villa gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Cottagevilla ontworpen in 1927 door architect Gustave Carlier (Brussel). Wit beschilderde baksteenbouw onder typerende bedaking met wolfseind en dakkapel. Erkeruitbouw en overluifelde zij-ingang. Tegen de voorgevel is later een aanbouw onder plat dak opgetrokken. Schrijnwerk met luiken en kleine roedeverdelingen. Omgevende tuin met haag en hek van zwarte buisleuning met als het ware ondergaande zon tussen twee hekpijlers.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1927/19.