Tweegezinswoning

Beschrijving

Dubbelvilla gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Brede tweewoonst gericht naar het kruispunt, vermoedelijk in de interbellumperiode gebouwd naar een ontwerp van architect Ad. Puissant (Brussel). Regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Dubbelvilla onder steil zadeldak met afgewolfde dakkapellen. Wit beschilderde, deels bepleisterde en deels beraapte gevels. Centraal dubbele loggia met ingang, bij nummer 14 later toegebouwd; twee bekronende balkons. Schrijnwerk met kleine roedeverdelingen en luiken. Omgevende tuin met (latere) omheining van buisleuningen en lage muur.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, c14 z.d.