Villa Laurannie

Beschrijving

Villa gebouwd naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van 1962 in sobere regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Typerend scherp pannen zadeldak, doorbroken door schoorsteen, dakkapellen en imposant, hoog schouwvolume. Witgeschilderde bakstenen gevels en zwart gepekte plint. Sierankers, steunberen en sierluiken. Getoogde inkom met natuurstenen omlijsting. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "Gevel in parement van brieken der streek gevoegd en met silexore, beschilderd (wit); plinten zwart geteerd; omlijstingen van inkom- en van garagedeur in kunstblauwsteen; dakingen in halfronde Vlaamse pannen natuurrood; puntgevels bekleed met zijgevelpannen; dakingen van standvenster in tegelpannen nummer 301, zijkanten idem; buitenschrijnwerk in grenenhout wit en groen schilderwerk". Omgevende tuin met lage witgeschilderde bakstenen afsluiting en achterliggende haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.