Dubbelvilla Neptune en Belvedère

Beschrijving

Koppelvilla gebouwd naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) van circa 1956 in een sobere regionalistische stijl. Gecementeerde en beschilderde dijkvilla gekenmerkt door de typische steile bedaking met verschillende doorbrekingen met puntgevels, dakkapellen, schouwvolume en een overkragende dakrand. Ruim vooruitspringend balkon ter hoogte van de eerste verdieping en kleine balconnen op de tweede; toegevoegd balkon op de dakverdieping. Terras van begane grond afgebakend door muurtje met pijlers en horizontale leggers.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.