Rij dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij dorpswoningen

Beschrijving

Ensemble van drie begin-20ste-eeuwse eclectische rijwoningen, van elk twee bouwlagen en twee à drie traveeën, onder zadeldaken bedekt met pannen. Rijwoningen met kleine voortuinen; met bewaard smeedijzeren hekwerk op nummer 14. Bakstenen gevels met decoratieve banden in gele en zwarte baksteen, doorlopend in metselbogen. Op nummer 14 ijzeren pouterel met bloemmotief; vernieuwd houtwerk van ramen en deuren in harmoniserende stijl. Op nummers 16 en 18 bewaard houtwerk van ramen en deuren; balkons op natuurstenen consoles met smeedijzeren balustrade; houten kroonlijst met klossen (zichtbaar bewaard op nummer 16, wellicht bewaard achter beplanking op nummer 18).

Auteurs: Cappuyns, Toon