Burgerhuis met houten balkon

Beschrijving

Burgerhuis gebouwd in opdracht van G. Stuijck en naar ontwerp van De Decker, met bouwtoelating op 5/04/1912. Rood bakstenen woning van twee bouwlagen en twee traveeën onder plat dak met mansardering bedekt met leien. Voortuin met ijzeren hekwerk van recenter datum. Bakstenen gevel met doorlopende banden in zwarte baksteen. Terugspringende inkomtravee met deur en venster onder gemetste segmentboog. Deur met wellicht bewaard houtwerk, decoratief smeedijzer tralies voor deurvenster, en bovenlicht. Travee bekroond door veld voor opschrift en oculus met bewaard, decoratief houtwerk in het dak. Uitspringend raamtravee met gelijkvloers venster onder gemetste segmentboog. Daarboven bewaard houten balkon met consoles, borstwering, pilaren, zonnewering en luifel, wat het meest opvallende element is van deze woning.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers; 802 # 424 en 802 # 2000.

Auteurs: Cappuyns, Toon