• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Opvallende dorpswoning geregistreerd in het kadaster in 1901. De rijwoning telt drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Rood bakstenen lijstgevel met hardstenen plint en geprofileerde houten kroonlijst rustend op drie witgeschilderde pilasters, die de bovengevel verdelen. Gelijkaardige bezette en geschilderde banden lijnen elke bouwlaag af. Segmentbogige muuropeningen met geschilderde rollaag. De gelijkvloerse verdieping is ingedeeld in functie van gebruik als winkel, met een centraal breed etalagevenster, rechts de deuropening, links een smalle vensteropening. Fraai schrijnwerk, met op de begane grond een winkelpui met gedeelde roedeverdeling aan de bovenkant van de vensters. Bewaarde elementen in het interieur: vloeren, schrijnwerk, radiatoren en plafonds.

• Kadaster Antwerpen, Antwerpen, Afdeling 35, 209, 4.
  • Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Antwerpen, Afdeling 35, 1901/32.