Half vrijstaande dorpswoning met decoratieve puntgevel

Beschrijving

Half vrijstaande, eclectische woning met decoratieve bakstenen puntgevel, gebouwd rond 1900. De woning heeft een voortuin, omsloten door ijzeren hekwerk. Burgerhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder pannen zadeldak, met de nok haaks op de straat.

Het parement van voor- en zijgevels is bekleed met oranje baksteenmetselwerk, waarin met rode baksteen speklagen, een muizentandfries en friezen in siermetselwerk zijn aangebracht. Tussen eerste en tweede bouwlaag, een hardstenen band waarin de onderdorpels van de bovenvensters zijn gevat. Sierlijk houtwerk voor de kroonlijst in de zijgevel en voor de rolluikkasten. Segmentbogige muuropeningen; voordeur in hardstenen omlijsting. In de geveltop, een ronde oculus. Deels bewaard schrijnwerk.

Auteurs: Cappuyns, Toon