Architectenwoning Robert Mulder

Beschrijving

Rijwoning in laat-moderne of postmoderne stijl, eigen woning van de architect Robert Mulder, naar een ontwerp uit 1979. Gebouw van twee en een halve bouwlaag onder zadeldak bedekt met donkere pannen en voorzien van Velux-dakvensters. Gelijkvloers integraal in donker getint hout, met geopende hal tussen deur en garagepoort. Bovenbouw van donkerrode baksteen. Leefruimte ter hoogte van de verdieping, centraal en breed geopend door een rechthoekige, houten erker. Zo ontstaat een moderne bel-etage, opgevat als een betonnen koker die doorloopt tot de achtergevel en daar geopend is door eenzelfde houten erker. Onder het dak is een extra verdieping ondergebracht, geopend met een bandvenster en twee verluchtingspijpen in de voorgevel en voorzien van een duplex onder de nok. De plattegrond biedt gelijkvloers ruimte aan de garage, en op de eerste verdieping aan het kantoor en een eerste slaapkamer. De woonkamer met open keuken en vide beslaat de tweede verdieping, met op de open duplex de tweede slaapruimte en de badkamer. Open trap tegen de zijgevel.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 803 # 4948.

Auteurs: Cappuyns, Toon