Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa gebouwd in het begin van de 20ste eeuw. Vrijstaand huis in grote tuin, twee bouwlagen en een travee onder zadeldak, loodrecht op de straat, bedekt met leien/daktegels en voorzien van dakvensters. Gevels in rode baksteen, gedecoreerd door bezette banden en motieven. Voorgevel met gelijkvloerse erker en erboven vensterdeur en balkon. Vakwerk ter hoogte van de verdieping onder het dak. Zijgevel opvallend geopend door middel van zes vensters in drie traveeën. Vensters ontlast door gemetste segmentboog. Het decoratieve houtwerk van vensters, balkon en vakwerk zijn wellicht oorspronkelijk.

Auteurs: Cappuyns, Toon