Burgerhuis met baksteendecoratie

Beschrijving

Eclectische burgerwoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Half vrijstaand gebouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder pannen zadeldak bedekt met pannen, met vooruitgeschoven mansarde bedekt met leien. Rode baksteenbouw, waarbij de voorgevel een arduinen plint heeft en gekenmerkt wordt door een decoratief gebruik van witte baksteen voor banden en vensteromlijstingen en gele baksteen in het fries onder de kroonlijst.

Licht getoogde gevelopeningen. Geopend gelijkvloers met deur en etalagevensters. Bewaard houtwerk voor de kroonlijst met uitgelengde consoles en omlijste dakramen.

Auteurs: Cappuyns, Toon