• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Pand van een bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak bedekt met pannen en voorzien van dakvenster. Bakstenen gevel met rechthoekige gevelopeningen onder lateien en metselbogen met sluitsteen, waartussen boogvelden. Boogvelden en borstweringen met baksteenmozaïek waarvoor gebruik van zwarte baksteen. Bewaard schrijnwerk van vensters en deur; deurvenster betralied met verguld smeedijzer. Mogelijk bewaard glas in lood van vensters en bovenlicht van de deur. Gevel bekroond met tegelfries.

De woning vormt samen met nummer 14 een ensemble van twee lage begin-20ste-eeuwse dorpswoningen in goede staat, representatief bouwtype voor de Kapelstraat.

Auteurs: Cappuyns, Toon