Woning in brutalistische of postmoderne stijl

Beschrijving

Gezinswoning in opdracht van Pal Balazs en naar een ontwerp van architect Henri Suls uit 1979, in brutalistische of postmoderne stijl. Halfopen bebouwing van twee bouwlagen en twee traveeën aan zijde Kardelaan. Donkere baksteen op betonskelet en onder grotendeels platte bedaking met sculpturale betonnen bekroningen (dakranden, zonnewering, schoorsteen, dakpaviljoen). De vormgeving van de driehoekige vensters verleent de gevels een speels geometrisch karakter. Voorgevel met inspringend portaal en venster. Zijgevel met driehoekige uitbouw op het zuiden, onder trapsgewijs verhoogd plat dak. Achtergevel op het oosten bekroond met gevelbrede betonnen zonnewering voor het dakterras. Eigenzinnig grondplan met verspringende niveaus en dynamische lichtwerking.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 803 # 4890.

Auteurs: Cappuyns, Toon