Burgerwoning in art-decostijl

Beschrijving

Burgerwoning in zakelijke art-decostijl, gebouwd in opdracht van P. Ed. De Bock, naar ontwerp van architect F. Vernimmen (inscriptie plint) uit 1929. Sobere baksteenarchitectuur verwant met de Amsterdamse School; twee bouwlagen en twee traveeën onder plat dak. Kleine voortuin achter ijzeren hekwerk en poort tussen bakstenen pijlers. Voorgevel in donkere baksteen, op arduinen plint; gevel gearticuleerd met baksteenreliëf; rechthoekige gevelopeningen onder betonnen lateien. Uitspringende inkomtravee met onder betonnen latei ingesnoerd gelijkvloers; deur met venstertje onder luifel; verdieping afgerond op de hoeken tussen betonnen hoekstenen; travee bekroond met baksteenreliëf en bakstenen in blokverband in de vorm van kantelen onder natuurstenen deklijst. Bewaard schrijnwerk van deur, vensters en luifel. Gekleurd structuurglas in bovenlichten. Conventionele plattegrond in L-vorm met traphal, een salon, eetkamer en keuken op de begane grond, en vier slaapkamers op de verdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 802#2228 en 802#2624.

Auteurs: Van den Borne, Steven; Cappuyns, Toon