Laat-modernistische villa

Beschrijving

Villa in laat-modernistische stijl in opdracht van L. De Bruyn en naar ontwerp van architect Hubert Semal uit 1969. Baksteenbouw van een bouwlaag op betonnen skelet. Witgeschilderde gevel met rechthoekige gevelopeningen, waaronder smalle, tot de dakrand doorlopende vensters op de hoeken. Voorbouw onder uitkragend lessenaarsdak bedekt met roofing, met drie slaapkamers op het oosten en de badkamer. De ouderlijke slaapkamer is de grootste en ligt onder het hoogste deel van het dak. Voorgevel met centrale schoorsteen, links blind, rechts garagepoort, nu verbouwd tot venster. Achterbouw van één bouwlaag onder plat dak met de zitplaats met open haard, de eetplaats en halfopen keuken geopend op het zuiden. Inspringende inkomhal tussen voor- en achterbouw, met toegang in rechter zijgevel. Architecturale waarde door subtiele vormgeving, oriëntatie en open-gesloten contrasten.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 803 # 3026.
  • Architectuurarchief Vlaanderen, Archief Hubert Semal.