Samenstel van drie dorpswoningen

Beschrijving

Samenstel van drie woningen met kleine voortuin, in opdracht van Verrijcke en naar ontwerp van De Decker uit circa 1912. Elke woning bestaat uit twee bouwlagen en drie traveeën, onder doorlopend zadeldak bedekt met pannen. Voorgevel in decoratieve gele baksteen op breukstenen plint, met gebruik van zwarte baksteen voor banden en metselbogen. Gevelopeningen onder metselbogen. Vergaan opschrift 'Girofia' boven de deur op nummer 15. De opschriften boven de deuren van nummers 13 en 17 zijn onleesbaar. Op nummer 15 bewaard houtwerk van vensters en deur, met bovenlicht en betralied deurvenster.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 1989.

Auteurs: Cappuyns, Toon