Villa in laat-modernistische stijl

Beschrijving

Villa in laat-modernistische stijl, in opdracht van Stef Vervoort en naar ontwerp van architect Herman Van Hunsel uit 1979. Betonskelet en gevels van baksteen (Kempische mondsteen). De levendige volumeopbouw weerspiegelt de ruimtelijke indeling: hoofdgebouw onder pannen zadeldak met nok evenwijdig aan de straat en twee aanbouwen onder pannen lessenaarsdaken tegen de achtergevel en de zuidelijke zijgevel. Tot deze drie bouwdelen toegang via een centrale hal van twee bouwlagen onder plat dak en daarvoor een inkompaviljoen van een bouwlaag onder plat dak en een tentvormige plexiglazen luifel. Vensters doorlopend tot de dakrand. Twee schoorstenen met betonnen bekroning. Voorgevel met quasi gevelbrede dubbele garagepoort. Houten schrijnwerk van ramen, deuren en poorten; aluminium raamdorpels en hardstenen deurdorpels. Koperen dakgoten en regenpijpen verdwenen of niet uitgevoerd, op twee regenpijpen naast het inkompaviljoen na. De leefruimten bestaan uit de zithoek met haardvuur, open trap en TV-hoek op de duplex, met aansluitend de eethoek en de keuken met ontbijthoek; vier slaapkamers en badkamer vormen het nachtgedeelte op de verdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 803 # 5017.

Auteurs: Cappuyns, Toon