Woning in halfopen bebouwing

Beschrijving

Woning in halfopen bebouwing, naar ontwerp van Omer Van Agtmael uit eind jaren 1950. Opdrachtgever voor de woning was Constant Dietvorst. De woning bestaat uit één travee en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Witgeschilderde bakstenen gevels. Merkwaardige voorgevel gedomineerd door brede, centraal uitspringende, ongeschilderde schoorsteen; rechts waarvan blind muurdeel en links venstertravee. Eén gevelhoge vensterpartij, ingedeeld met panelen, in voorgevel en één in zijgevel. De voor het overige blinde zijgevel wordt verder geopend met een speelse compositie van glastegels.

• Mondelinge inlichtingen van Jo Van Bouwel, 2011.

Auteurs: Cappuyns, Toon