Vrijstaande burgerwoning in cottagestijl

Beschrijving

Vrijstaande burgerwoning in cottagestijl met kenmerken van de Hollandse stijl, gebouwd in opdracht van August De Ferm en naar ontwerp van François De Vooght uit 1924. Baksteenbouw van drie traveeën en één bouwlaag onder gemansardeerd pannen schilddak met dakvensters. Gecementeerde plint en ruw bezette bovenbouw. Hoektravee van twee bouwlagen onder dakuitsprong met puntdak, bevattende een monumentale driezijdige erker met houten vensterpartijen op bakstenen onderbouw en gescheiden door aandak met rode kunstleien. Vensters onder gemetste korfbogen. Rondbogige inkomdeur met smal zijlicht en bewaarde luifel in gekleurd glaswerk. Het goed bewaarde houtwerk van ramen, deuren, erker en daklijst draagt bij tot de authenticiteit. Mogelijk originele schildering in rood en geel. L-vormige plattegrond met centrale traphal salon en eetkamer aan weerszij, keuken achteraan, drie slaapkamers op verdieping.

Auteurs: Cappuyns, Toon