Villa Armanjac

Beschrijving

Gelegen op de hoek met het Duinenpad. Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Villa van 1946 ontworpen door de architecten Gaston en Roger Ide (Brussel) en stilistisch aansluitend bij de regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Typisch volume onder steile, pannen zadeldaken met opvallend, uitgewerkt schouwvolume en dakkapellen. Voorts gebruikelijke vormentaal zijnde rondbogige loggia's en inkom. Smalle verticale vensters o.m. ter hoogte van de trappenhal.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwvergunningen, 1946.