Villa Robert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Robert

Beschrijving

Villa Robert, eclectisch landhuis in beboomde tuin gebouwd circa 1895 (opschrift boven deur). Baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien pseudomansardedak met dakvensters bekroond met houten fronton. Kroonlijst met tandlijst en klossen. Hardstenen plint en kordonlijsten ter bekroning van gelijkvloers en verdieping. Gelijkvloers met gevelbreed balkon met smeedijzeren balustrade. Licht getoogde muuropeningen onder metselbogen. Smal trappenhuis van een travee aangebouwd in linker zijgevel. Van een oorspronkelijke omheining en poort aan de straatkant resteert één pijler van baksteen en arduin. Het salon werd verbouwd in 1910, in opdracht van Broeckx.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 206 (1910).

Auteurs: Cappuyns, Toon