Tweegezinswoning Daisy en Iris

Beschrijving

Symmetrisch samenstel van twee woningen in sobere cottagestijl met voortuin, genaamd "Daisy" en "Iris" (gevelstenen boven portalen), uit de jaren 1920. Baksteenbouw met ruw bepleisterde plint en bepleisterde bovenbouw, van een viertal traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak met dakvensters. Kroonlijst op kleine consoles. Centrale traveeën met bakstenen bow-windows op het gelijkvloers, bekroond door kleine balkons met balustrades. Rechthoekige gevelopeningen onder lateien en metselbogen, met bewaard houtwerk. Hoeken door middel van een bakstenen pijler geopend tot inkomportaal, met beluikte zijlichten. Glazen luifel in de linker zijgevel.

Auteurs: Cappuyns, Toon