Eengezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eengezinswoning

Beschrijving

Rijwoning in art-decostijl, gebouwd in opdracht van Arthur Veresen, naar een ontwerp uit 1938. Gevel in decoratieve gele baksteen, waarvan onderbouw en muurdeel boven en onder het venster van de verdieping in decoratief verticaal verband. Twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met dakvenster en uitkragende daklijst op gekoppelde consoles in beide hoeken. Licht uitspringende inkomtravee met op de rechterhoek afgerond portiek. Erker ter hoogte van de verdieping met afgeronde, geopende linkerhoek met buismetalen balustrade. Rechthoekige vensters met bovenlichten in gekleurd glaswerk en deur met ronde oculus en geometrisch decoratief traliewerk. Conventionele plattegrond: op begane grond enfilade van zit-, eetkamer en veranda met bovenlicht, geflankeerd door inkom, traphal en keuken; twee grote en kleine slaapkamer op de verdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 4314.

Auteurs: Cappuyns, Toon