Modernistische bungalow

Beschrijving

Modernistische bungalow in opdracht van Van Ouwerkerk en naar ontwerp door architect Fernand Strecker uit 1929. Bepleisterd en beschilderd paviljoen van een bouwlaag onder plat dak. Achthoekige plattegrond rond verhoogde centrale hal onder bovenlicht en lantaarn. Woon-, eetkamer en keuken beslaan volgens de bouwplannen de rechterhelft, drie slaapkamers en badkamer de linkerhelft, met aanleunende garage. De centrale hal en de grote vensters zorgen voor overvloedig licht in alle kamers. Een verdiept portaal in de voorgevel werd later dichtgemaakt met vier vensterdeuren.

Het achthoekige grondplan is - evenals de gelijkaardige bungalow Weyngaertlei 53 - mogelijk geïnspireerd op de woning Kok (Kapelsesteenweg 248, Brasschaat) eveneens in 1929 ontworpen door monnik-architect Arthur Bosschaerts (DOM Constantinus).

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 2402.
  • CAPPUYNS, T. & VAN DEN BORNE, S. 2010: Inventarisatie Bouwkundig Erfgoed Brasschaat (onuitgegeven studie in opdracht van de gemeente Brasschaat).

Auteurs: Cappuyns, Toon