erfgoedobject

Villa in cottagestijl

bouwkundig element
ID
214649
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214649

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Kleine villa in cottagestijl, uit eerste kwart 20ste eeuw. Voortuin aan straatzijde omheind met decoratief ijzerwerk en pijler uit bak- en natuursteen. Uitbreiding met onder meer een garage in 1974.

Baksteenbouw van twee traveeën en een bouwlaag onder pannen bedaking in Hollandse stijl (gemansardeerd schilddak met in het dak uitspringende erkertravee onder steil, gemansardeerd zadeldak). Breukstenen plint. Cementering van de bovenbouw van gevels en erker. Erker in de voorgevel gedecoreerd met guirlande-reliëfs. Waarboven balkon met smeedijzeren balustrade voor vensterdeur met boven- en nevenlichten onder hardstenen rondboog met sluitsteen; korfbogig bovenlicht in bakstenen omlijsting onder puntdak met windbord. Rondbogige inkom met natuurstenen omlijsting onder luifel. Deur met decoratief betralied deurvenster en bovenlicht; waarboven venster uitspringend in het dak. Zijgevel met gecementeerde erker onder in het dak uitspringend venster.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 803 # 3976.

Auteurs: Cappuyns, Toon
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa in cottagestijl [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214649 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.