Woning Hertsens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Hertsens

Beschrijving

Laat-modernistische villa in tuin, volgens de bouwaanvraag uit 1962 in opdracht van Jozef Hertsens en naar ontwerp van architect Jan Jaak Jacobs. Zowel het grondplan, opstand als doorsneden hebben de vorm van een waaier, door de licht schuine inplanting van wanden, vergelijkbaar met de woning De Ridder uit 1960 in de Hof Van Delftlaan. Vrijgemaakte wanden dankzij betonskelet. Voorbouw links met verhoogd gelijkvloers uitkragend boven garage-inrit, onder naar de tuinzijde afwaterend dak. Inkompaviljoen rechts met houten wand, onder naar de straatzijde afwaterend dak. Het interieur is georganiseerd volgens het principe van de ‘split level’, met de inkomhal als schakel. Voorbouw met drie slaapkamers en badkamer boven de garage, achterbouw ingenomen door de woonkamer met open haard, eethoek en keuken op het niveau van terras en tuin.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 803 # 723.
  • Architectuurarchief Vlaanderen, Archief J.J.Jacobs.