Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Landhuis in beboomde tuin gebouwd circa 1900; achterbouw verhoogd in 1920. Smeedijzeren poort tussen bakstenen pijlers aan straatzijde. Landhuis in cottagestijl, gebouw van drie travee├źn en twee bouwlagen onder leien schilddak. Lijstgevel met bakstenen parement met pseudospeklagen van zwarte en gele baksteen. Hoog gecementeerde plint. Rechthoekige, licht getoogde vensters onder gemetselde ontlastingsboog. Licht U-vormig grondplan. Torenachtige hoekrisalieten bekroond met tegelvelden en puntgevels met bewaard houtwerk. Fraaie, centraal inspringende inkomtravee met uitspringend portaal bestaande uit houten pijlers en borstwering onder leien dak.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 628 (1920).

Auteurs :  Cappuyns, Toon