Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Landhuis in beboomde tuin gebouwd circa 1900; achterbouw verhoogd in 1920. Smeedijzeren poort tussen bakstenen pijlers aan straatzijde. Landhuis in cottagestijl, gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak. Lijstgevel met bakstenen parement met pseudospeklagen van zwarte en gele baksteen. Hoog gecementeerde plint. Rechthoekige, licht getoogde vensters onder gemetselde ontlastingsboog. Licht U-vormig grondplan. Torenachtige hoekrisalieten bekroond met tegelvelden en puntgevels met bewaard houtwerk. Fraaie, centraal inspringende inkomtravee met uitspringend portaal bestaande uit houten pijlers en borstwering onder leien dak.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 628 (1920).

Auteurs: Cappuyns, Toon