Half vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Half vrijstaand burgerhuis in sobere art-nouveaustijl, daterend uit de jaren 1910. Baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen. Het pand werd gebouwd door een voormalig gemeentesecretaris en deed nadien dienst als postgebouw. Bakstenen voorgevel met banden witte decoratieve baksteen ter hoogte van de dorpels. Twee venstertraveeën onder leien mansardedak met dakvensters onder frontons. Smalle, verhoogde inkomtravee, met balkon boven de deur, onder plat dak. Plint, lateien en balkon in natuur- of hardsteen met geometrische decoraties. Bewaard houtwerk van kroonlijsten en inkomdeur.

• Mondelinge inlichtingen van Wim D'hooge (conservator Documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders), 2011.

Auteurs: Cappuyns, Toon