• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning gebouwd volgens een bouwaanvraag uit 1922 in opdracht van Frans Van Mol-Brouwers. Half vrijstaand gebouw in een eenvoudige eclectische stijl; twee bouwlagen en twee traveeën onder pannen zadeldak. Rood bakstenen lijstgevel op hardstenen plint die overloopt in een klein bordes met toegangstrap en smeedijzeren balustrade. Decoratief gebruik van witte en gele bakstenen in banden en rollagen. Brede venstertravee eindigend in topgevel; driezijdige houten erker op de verdieping; op de verhoogde begane grond rechthoekige vensteropening onder ijzeren I-balk met rozetten. Deur met betraliede deurvensters, groen getinte ruitjes en bovenlicht.

• Stadsarchief Antwerpen, Modern Archief, bouwdossier 802 734.

Auteurs: Cappuyns, Toon