Samenstel van twee burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee burgerhuizen van in totaal zes traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak voorzien van dakvensters. De huizen dateren uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en hebben een bakstenen lijstgevel in eenvoudige, eclectische stijl, met gekleurde baksteen voor ontlastingsbogen boven natuurstenen lateien. Het dak is bedekt met leien op nummer 79 en met daktegels op nummer 81. De rijwoningen hebben een fraaie voortuin met bewaard hekwerk in aansluitende stijl. Bewaard houtwerk: nota bene de dubbele deur van nummer 79, beide kroonlijsten en de omlijstingen van de dakramen. Glaswerk integraal uit in lood gevatte ruitjes, mogelijk uit latere periode.

Auteurs: Cappuyns, Toon