Wegkruis met twee linden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkruis met twee linden

Beschrijving

In oorsprong oud wegkruis tussen twee met kruin vergroeide gekandelaberde linden, schuin ingeplant op rechter straathoek met Blomveld, aan viersprong en tegenover Heringstraat. Houten kruis aan decoratief uitgesneden bord met dito afdak en witgeschilderd bordje met opschrift I.N.R.I. Het voorgaande geschilderde houten Christusbeeld uit de 18de of 19de eeuw is vervangen door een kleiner bronzen kruisbeeld.

• DHANENS E., Kanton Sint-Maria-Horebeke, in Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen, VII, Gent, 1971, p. 65.

Auteurs: Verbeeck, Mieke