Wegkapel met linde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapel met linde

Beschrijving

Wegkapelletje naast Lindeboom op linker straathoek met Blomveld, aan viersprong en tegenover Heringstraat. Vervangt sinds 1985-1986 een grotere kapel naar verluidt opgericht na de Eerste Wereldoorlog door de familie Maes als aandenken aan hun gesneuvelde zoon. Kapel op deze locatie aangegeven op de topografische kaart van 1937. Eenvoudige lage rechthoekige bakstenen kapel met leien zadeldakje voorzien van een nis afgesloten door een rondbogig venster. Wit Heilig Hart van Jezusbeeld met gespreide armen en rood geschilderd hart in gouden stralenkrans. Sokkel met kelk en passiesymbolen (drie nagels, zweep en doornenkroon).

Auteurs: Verbeeck, Mieke