• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Het toeristisch infokantoor van Kasterlee is ondergebracht in een karakteristieke dorpswoning. Het pand werd rond 1908 afgesplitst van een groter volume uit het vierde kwart van de 19de eeuw waartoe ook de hoekwoning behoorde. Wellicht werd het rond 1908 ook aangepast qua gevelafwerking.

De rijwoning telt drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Typische dubbelhuisindeling, met een centrale deur. Verzorgde lijstgevel met geprofileerde houten kroonlijst, hardstenen plint en rood bakstenen parement dat verlevendigd werd met gele en zwart baksteen voor de decoratieve tandfries onder de kroonlijst en voor kleurrijke banden en accenten in de rollagen boven de muuropeningen. Segmentbogige muuropeningen met nieuw schijnwerk.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen, Kasterlee, Afdeling 1 Sectie G, 1870/10, 1877/18; 1908/9.