Modernistische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistische villa

Beschrijving

Modernistische villa geregistreerd op het kadaster in 1949 en geïnspireerd op het Bauhaus. Woning van twee bouwlagen en verspringende rechthoekige volumes onder plat dak. Wit beraapte gevels en rechthoekige muuropeningen van verschillende grootte met een licht vooruitspringende bakstenen omlijstingen en met gebruik van tegels voor de onderdorpels. Eveneens een licht uitspringende bakstenen plint. De woning is toegankelijk via de linkerzijgevel of westgevel op de begane grond of via een toegang op de verdieping te bereiken via een buitentrap. Op de begane grond een rondboogvormige deuromlijsting met een ronde luifel.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling II (Dilbeek), 1949/16.

Auteurs: Verwinnen, Katrien