Modernistische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistische villa

Beschrijving

Sobere modernistische villa uit het interbellum gebouwd in opdracht van Van Buggenhoudt naar ontwerp van Joseph Diongre, gelegen in een beboomde tuin. De bouwaanvraag gedateerd uit 1932 en de woning werd geregistreerd op het kadaster in 1933.

Woning opgebouwd uit rechthoekige verspringende volumes op een licht verhoogde begane grond van twee en drie bouwlagen onder platte daken met beraapte gevels en rechthoekige muuropeningen; vernieuwd schrijnwerk. Opengewerkte zuidgevel met twee ronde erkers op de verdieping. Het plat dak boven de eerste verdieping is toegankelijk en afgelijnd met een balustrade.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1294, Kapelstraat.
  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling II (Dilbeek), 1933/51.