Pastorie van 1858-1859 naar ontwerp van architect J. Schadde; de oude pastorie, van 1687-1689, werd toen gesloopt. Achter de huidige rooilijn gelegen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op verhoogde begane grond onder schilddak (leien), tot 1950 met zijvleugels en ijzeren hekken aan de straat.
Bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint, horizontaal gemarkeerd door kordonvormende lekdrempels en puilijst van arduin, banden van gesinterde steen en uitgemetselde panelen. Verhoogde risalietvormende ingangstravee met puntgevel op arduinen schouderstukken. Getoogde muuropeningen, in het risaliet uitgewerkt als drielicht, afgeschermd door bakstenen waterlijsten; houten vleugeldeur met bovenlicht en steektrap.
Rechts keuken en eetkamer, eerstgenoemde bevond zich oorspronkelijk aan de straat, links spreekkamer en zaal gescheiden door het trappenhuis. Door pastoor Van Kerckhoven (1916-1957) bijgebouwde veranda met glas-in-loodmedaillons (Sint-Jozef en Sint-Amandus) in de deur. Inkomhal met zwartmarmeren tegelvloer en gemarmerde muren; plafond van de zaal met zichtbare moerbalken (loodrecht op de straat) en stucdecoratie.
HERTSENS Y., Geschiedenis van Sint-Amands, Sint-Amands, 1987, p. 78-80, 94.
Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout. Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)