Interbellumwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Art-decogetinte interbellumwoning volgens de bouwaanvraag van 1933 naar ontwerp van architect J. Teughels (Brussel) en voor de rekening van P. De Meuter. Rechts van de woning losstaande garage in dezelfde stijl als de woning, waarvan de bouwaanvraag dateert uit 1937. Voortuin en oprit afgezet met een gietijzeren hekken uit de bouwperiode.

Halfvrijstaande onderkelderde bakstenen woning van twee en halve bouwlagen onder pannen schilddak. Driezijdige erker met decoratief uitgewerkte zuiltjes met hogerop een balkon. Rechthoekige muuropeningen op de eerste verdieping met hardstenen geblokte tussenzuiltjes; vernieuwd schrijnwerk (uitgezonderd de deur). Decoratief uitgewerkte ijzeren leuningen van het balkon en de borstwering van de halve verdieping. Voorts een breukstenen plint met hardstenen afzaat en borstweringen met geel geschilderde gecementeerde banden. In de zijgevel zijn twee decoratief uitgewerkte hardstenen panelen aangebracht.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1370, Liv. Walravenslaan.

Auteurs: Verwinnen, Katrien