Winkelpui

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelpui

Beschrijving

Winkelpand met bewaarde interbellumpui. Deze winkelpui is een getuige van de ontwikkeling van de Korenstraat, tussen de stationsbuurt en het centrum, als winkelstraat vanaf het eind van de 19de eeuw. Het pand werd al in 1913 geregistreerd op het kadaster, maar heeft een pui uit het interbellum.

Sobere bakstenen lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen met art-deco-invloeden. Houten driezijdige erker op de verdieping met bovenliggend balkon. Houten uitgewerkte winkelpui met glas in lood en een hardstenen plint. Net als bij nummer 24 heeft het inkomportaal een uitgewerkte granitovloer met in mozaïektegels de naam van de winkel: "In den regenboog". Bewaarde houten dubbele toegangsdeur (tot de winkel en de woning).

• Kadasterarchief Limburg, mutatieschetsen Bilzen, afdeling I (Bilzen), 1913/30.

Auteurs: Verwinnen, Katrien