erfgoedobject

Woonhuis van oorspronkelijke hoeve

bouwkundig element
ID
21492
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21492
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Woonhuis (nok parallel met de straat) van een oorspronkelijk langgestrekte hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw waarvan de dienstgebouwen verdwenen zijn. Drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte lemen vullingen op gepikte plint met lage, bakstenen stoel. Gepikte stijlen (zes) en wandplaatschoren in de tweede en derde travee. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de rechterzijgevel met pannen beschieting van de top. Twee vensters en een deur met bovenlicht. Lage deur en twee vensters, waarvan een bolkozijn in de achtergevel. Waterput achter het woonhuis.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woonhuis van oorspronkelijke hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21492 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.