• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Modernistisch rijhuis met enkelhuisopstand van drie bouwlagen onder plat dak, uit het interbellum.

Gerealiseerd in een straat die pas getrokken werd na de demping van het molenwater en de rechttrekking van de kaaien tussen 1908 en 1911 en die samen met de Grote Kaai (huidige Wilfordkaai) en de Nijsstraat gekend was als het “Nieuw Kwartier”.

Strak gevelontwerp, gekenmerkt door een gevelbrede uitspringende bovenbouw met twee links afgeronde terrassen, typerend voor de bouwperiode en –stijl. Gevelontwerp verticaal doorbroken door opstaande balk met zwarte tegelbekleding en twee boven de daklijst uitstekende topstukken. Kleurrijk gevelparement van gele baksteen in halfsteensverband op een hoge plint van donkerrode baksteen geplaatst in geometrisch metselverband (metselmozaïek). Metselwerk bijkomend geaccentueerd door zwart gekleurde verdiepte lintvoegen.

Dieper geplaatste rechthoekige voordeur aan een bordes van twee treden, onder een overstekende hardstenen luifel en bovenlicht. Verzorgd geometrisch siersmeedwerk verwerkt in beglaasde voordeur. Rechts, afgeronde deurstijl in blauwe hardsteen.

Tot slot, fraai glas in lood met geometrisch interbellummotief verwerkt in de bovenlichten van vensters en voordeur.

Auteurs: Duchêne, Helena