erfgoedobject

Klooster van de zusters franciscanessen

bouwkundig element
ID: 214949   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214949

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige school en klooster van de zusters franciscanessen van Gent, gebouwd in 1907. Baksteenbouw van twee bouwlagen hoog, bestaande uit twee vleugels evenwijdig met de Goezestraat en een noordvleugel – allicht met kapel - haaks op de rooilijn. Gecementeerde plint, getoogde vensters, decoratief uitgewerkte trekankers en rechte muizentand onder de kroonlijst. Vensters van de eerste verdieping van de zuidvleugel zijn vlak afgedekt door ijzeren lateien met rozetten.

Noordvleugel met bijzondere neogotische tuitgevel, uitkijkend op de Paddenhoek. Uitgewerkt als Brugse travee: drie spaarvelden waarvan het linkse en rechtse met spitsboog, het middelste boven de tweede bouwlaag inzwenkend tot smal spaarveld onder spitsboog. Deur en vensters op de gelijkvloerse verdieping zijn getoogd, op de eerste verdieping en in de geveltop met spitsboog.

  • Gent, Archief van het kadaster, 207, mutatieschets 1908/6.

Bron     : -
Auteurs :  Debonne, Vincent
Datum  : 2012


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Klooster van de zusters franciscanessen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214949 (Geraadpleegd op 10-04-2020)