Tussen Dijk en Demer, naast de oude pastorie van Testelt gelegen beeldbepalende vrijstaande villa in cottagestijl met eclectische kenmerken, daterend uit 1932. Gebouwd door politicus en landbouwer Henri Vander Borght (eerste schepen en voorzitter van de Commissie van Openbare Onderstand in Testelt) op de plaats van de vroegere stallingen en neerhof van de pastorie. Herenwoning als voorbeeld van rijkere bewoning in de streek.
Mooi bewaard bakstenen dubbelhuis met twee bouwlagen met grosso modo rechthoekige plattegrond, op een plint van roze terrazzo en onder complexe bedaking met kunstleien. Links een vooruitspringend vensterrisaliet opgetrokken tot een puntgevel met licht overkragende houten dakrand op consoles. Het risaliet wordt verfraaid met een rechthoekige erker met bekronend balkon. In de rechtertravee een driezijdige erker in de eerste bouwlaag en in de tweede bouwlaag een trapsgewijs uitspringend open terras in de oksel, bereikbaar via een steekboogvormige deur; en een gemarkeerd schoorsteenkanaal.
Combinatie van lijst-, top- en puntgevels, gekarakteriseerd door contrasterend gebruik van baksteen en gecementeerd witgeschilderde muurbanden, lateien, deur- en raamomlijstingen en siervoegen. Gevarieerde muuropeningen (ossenoog, schuiframen, deurvenster). De rechthoekige vensters, in het vensterrisaliet gekoppeld tot drielichten. Steektrappen naar de deuren in de eerste bouwlaag en lekdrempels van blauwe hardsteen. Deels bewaard schrijnwerk met fijne roedeverdelingen en bovenlichten van geel glas. Gevels bekroond met houten kroonlijst op modillons.
Achter het hoofdvolume een aanbouw (eveneens gedagtekend 1932) van één bouwlaag onder een zadeldak, voor het herbergen van garage, stallingen en bijkeuken. Hooizolder in achterbouw bereikbaar via een houten luik met kapelnis boven de zijdeur.
Voortuin wordt aan de straatzijde afgesloten met smeedijzeren hekwerk tussen bakstenen pijlers. Oprijlaan en romantische tuin gelegen aan de omwalling van de pastorie, verfraaid met Lourdesgrot en betonnen brugje naar de voornoemde pastorie. Achteraan restanten van een historische hoogstamboomgaard en Demerdijk.