Gebouwen, resten brouwerij-mouterij, stokerij Jagenau

Beschrijving

In de achterbouw bevinden zich de resten van de vroegere brouwerij-mouterij (1890) en nadien eveneens gedurende enige tijd stokerij (1900) Jagenau. Voornamelijk bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse pannen, doch eveneens blauwe mechanische pannen), in U-vorm geschikt rondom een binnenkoer (open in de richting van de Kerkstraat). Meestal rechthoekige openingen, in de oudste delen onder houten latei.

In de binnenconstructie, zowel houten vloeren, als vloeren ondersteund door ijzeren I-balk op gietijzeren zuil. De gebouwen werden thans tot jeugdlokalen omgevormd.

Auteurs :  Schlusmans, Frieda