Ensemble naar ontwerp van Alex Meuleman

Beschrijving

Ensemble van twee onderkelderde woningen in spiegelbeeldschema, gebouwd naar ontwerp van architect Alex Meuleman (Gent) in 1937, opgetrokken in modernistische interbellumarchitectuur met parement van gele baksteen. Oorspronkelijk twee bouwlagen hoog, nummer 323 is een verdieping verhoogd. Typerende elementen zijn de horizontale accenten door de dieperliggende horizontale voegen, brede vensters in het gevelvlak en aflijnende betonnen banden.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1937/S/51.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Ellen Klompmaker, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Woningen van oorspronkelijk twee bouwlagen hoog. Op het moment van inventarisatie was nummer 323 al met één verdieping verhoogd, aansluitend bij het bestaande baksteenparement. Ondertussen werd bij nummer 321 een met hout afgewerkte dakverdieping toegevoegd.

Auteurs: Jacobs, Els